Bemutatkozunk

Buday Rezső

Buday Rezső

A Budapesti Műszaki Egyetemen végzett okleveles villamosmérnökként. 1969-től dolgozik az gáz- és olajiparban, először az olajipari hírközlés, a jelenlegi nagynyomású földgázszállító rendszer távközlési rendszerének kiépítésén tevékenykedik, majd a távközlés és irányítástechnika irányítását végzi főosztályvezetői beosztásban.

1978-től Gáz és Olajszállító Vállalat beruházásait irányítja, irányítása alatt készül el – a teljesség igénye nélkül - az Adria kőolaj vezeték, a Testvériség gázvezeték, a beregdaróci kompresszorállomás, a nagynyomású földgázvezetéket felügyelő informatikai rendszer (OTR). 1984-től az FGSZ Zrt. jogelődjének a Gáz és Olajszállító Vállalat műszaki vezérigazgató-helyettese.

1993-tól a MOL Rt. távközlési tevékenységét végző MOL Telekom igazgatója. 2002-ben megalapítja az MT-GAS Consulting Kft-t, amelynek jelenleg is az ügyvezetője. 

BUDAY REZSŐ – Önéletrajz

Személyes adatok:
Telefon: +36 20 9366226
Email: rbudayatmt-siofok.hu

Végzettség:
Villamosmérnök 1969,
gazdásági mérnök absz. 1983,

Beosztás:
Ügyvezető Igazgató MT-GAS Consulting Kft 2002-
Ügyvezető Igazgató Pantel Technocom Kft 2001-2002
Távközlési igazgató MOL Rt 1992-2001
Műszaki vezérigazgató helyettes Gáz és Olajszállító Vállalat 1984-1992,
Beruházási Főosztályvezető Gáz és Olajszállító Vállalat 1978-1984,
Távközlési Főosztályvezető Gáz és Olajszállító Vállalat 1974-1978
Távközlési Főosztályvezető h. Kőolajvezeték Vállalat 1972-1974
Üzemmérnök Kőolajvezeték Vállalat 1969-1972
Fejlesztő mérnök Telefongyár 1967-1969

A társaság története

Az MT-Gas Consulting Kft-t 2002-ben alapították. 

2005-ben több konzorciális projekt során a cég részt vesz elsősorban elosztó és gázkereskedő társaságok informatikai rendszerének – az új jogszabályi környezetnek való megfelelést célzó – átalakításában. 

2005-től a Társaság több, jelentős fogyasztó versenypiacra lépésénél bábáskodik. 

A támogatás során korszerű módszerekkel, a fogyasztó sajátosságait messzemenően figyelembe véve a rendszerhasználat műszaki és kapacitásmenedzsment oldali optimalizációjával, kereskedelmi kompetenciával szervezi meg a fogyasztók energia beszerzését, ellátását. 

Az egyes fogyasztók kereskedelmi szerződései során huszonnégyórás diszpécser szolgálattal képviseli a fogyasztókat azok napi menetrendezése során, kidolgozza és folyamatosan nyújtja a fogyasztók számára fogyasztás becslés, a mérő- és mérésmenedzsment feladatait, valamint az elosztói és kereskedői elszámolások felügyeletét. Képviseli a fogyasztókat a mérésekkel kapcsolatos műszaki és elszámolási vitákban. Sikeresen oldja meg a jelentős pótdíj reklamációkat. 

Mindezekről és a Társaság tevékenysége által elért megtakarításokról a kívánt rendszerességgel (általában havi és a teljes szerződéses időszakra vonatkozó) controlling jelentéseket készít és nyújt be partnereinek. 

2010-ben a Társaság kidolgozza, majd sikeresen alkalmazza a több telephelyes vagy fogyasztói csoportra (mérlegkörre) értelmezett, önálló rendszerhasználatra építő beszerzési eljárását, mely során további jelentős megtakarítást tud felmutatni. 

A 2017-es évvel kezdődően a Társaság energetikai szakreferensi feladatokat is ellát a szakreferens alkalmazására kötelezett energiafogyasztó vállalatok számára. A szakreferensi feladatokat cégünk alkalmazásában álló, több éves szakmai gyakorlattal bíró, hatóságnál referensként regisztrált kolléga végzi.