Nominálási szolgáltatás

A Társaságunk kiemelkedő értéke az energia piaci folyamatokban (kereskedelmi szerződések és a rendszerhasználat területén egyaránt) otthonosan mozgó, a felhasználókat a kereskedők és az elosztó társaságok felé a napi operatív folyamatokban képviselő huszonnégy órás diszpécserszolgálat. 

A kereskedő napi nominálása a felhasználóktól függ, és elsősorban a több telephelyes fogyasztók esetében az adatszolgáltatás felértékelődik. Bár léteznek az energia ellátást a fogyasztó napi adatszolgáltatása nélkül vállaló kereskedelmi ajánlatok, ugyanakkor vagy ezt a tevékenységek a kereskedő keményen beárazza a számlába vagy az egyensúlytartás, nominálási kockázatot valamilyen formában a fogyasztóra hárítja. A szerződés során jelentős megtakarítás érhető el ennek a feladatnak, a fogyasztás napi becslésének a felvállalásával. Társaságunk korszerű forecasting rendszerével, szakértő mérésmonitoring tevékenységével biztosítja, hogy a fogyasztásbecslésből származó kockázatok a fogyasztó számára nem léteznek, azokat az MT-GAS Consulting Kft. vállalja magára. 

Az MT-GAS Consulting Kft platformján kezeli elsősorban több telephelyes felhasználók partnerei adatszolgáltatását havi, heti, napi adtok küldésével. A feladatokat a cég huszonnégyórás diszpécser szolgálata látja el. Így képes a napi újranominálás elvégzésére is! Az adatok a felhasználó mérő és távleolvasó rendszeréből és a MT-GAS Consulting Kft adatbázisából vannak képezve A szolgáltatást úgy végzi, hogy nominálási eltérésből kötbért, vagy pótdíjat még partnerei nem fizettek. 

A partnerek földgáz számláit az MT-GAS Consulting Kft azonosítja, hiba esetén visszautasításról gondoskodik a napi allokációk alapján! Büntetéseket azonosítja és lefolytatja a vitát partnere helyett annak megbízásából, kezeli az elosztó engedélyesekkel kapcsolatos feladatokat, mérőcsere, leolvasás azonosítása, óracsúcs túllépés, jegyzőkönyv ellenőrzése, kapacitás problémák rendezése. 

Mindezen tevékenységekről a partnerei rendszeresen tájékoztatja.